Så har det skjedd – du har fått ansvaret for å organisere et arrangement. Lokalet er booket, invitasjonene sendt ut, og musikken er på plass. Bare maten gjenstår. Bør du lage den selv, eller leie et eget cateringselskap? Og hva med servitører?

Det er så klart helt opp til deg hvordan du løser denne oppgaven, men her er et par tips som kan være greie å ha med på veien.

Til mindre tilstelninger er det ikke sikkert det er nødvendig å betale for catering – med mindre dere ønsker det selv. Til en forlovelsesfest samles oftest kun den nærmeste familien, og man kan gjøre det uformelt. Hva med et hageparty, eller en kurvfest? Hvis alle tar med seg én rett hver blir kostnadene fordelt på flere, og du kan fokusere på å pynte til festen i stedet for å lage mat. Ved å la alle forsyne seg selv, slipper du også å tenke på servitører.

Ved større arrangementer er det best å overlate mesteparten av jobben til proffene. Skal dere feire bryllup på et hotell, kan det lønne seg å bestille maten via dem. Hvis dere selv har leid et lokale som ikke er fullt bemannet til daglig, bør du se deg om etter et cateringfirma. Cateringselskap har ofte egne servitører, eller kontakter i bransjen, som gjør det lett for dem å få tak i noen som kan servere og eventuelt bemanne baren. Spesifiser for cateringselskapet om du ønsker bordservering eller buffet, og hvor mange retter som skal serveres.

Skal du arrangere et mindre bryllup og leie inn egne servitører, er det fortsatt mange måter å skaffe hjelp på. Du kan for eksempel legge ut jobben på og be om hjelp til alt fra matlaging, borddekking, til servering og rydding etterpå.

Selv om du leier et cateringfirma til å stå for maten og serveringen, er det mulig å spare noen kroner på arrangementet. Mange velger å be familiemedlemmene om å ta med kaker til kakebuffeten. Dette setter et hjemmekoselig preg på arrangementet, og senker totalkostnadene. I tillegg er dette en fin måte å bidra på, for de som ønsker det!

Et siste råd: Ikke overlat «the main event» til en fjern slektning, men la proffene stå for bryllupskaken. Det koster, men du vil takke deg selv siden!