Tradisjonelt sett har matfestivaler samlet folk for å feire innhøstingen og takke for en rik vekstsesong. I dag er matfestivaler mer rettet mot lokale og tilreisende, og brukes ofte for å vise hva en by eller et sted har å by på. Her vil du finne lokale restauranter og produsenter som viser fram sine råvarer og retter på et stort marked.

De siste årene har matfestivaler blitt en reisedestinasjon i seg selv. Mange velger å besøke byer i forbindelse med matfestivaler, for å oppleve lokal matkultur sammen med det andre byen har å by på. Lokale matfestivaler setter fokus på lokale produsenter og råvarer, og restauranter som samarbeider med lokale produsenter. Mange setter fokus på bærekraftighet, og matfestivaler er det perfekte sted å vise hva man kan gjøre med kortreist mat og litt kreativitet.

Det spennende med å besøke en lokal matfestival er ikke bare å smake på lokale råvarer, men muligheten til å lære om maten, snakke ansikt til ansikt med lokale produsenter, og få historien til råvarene på kjøpet.

Matfestivaler arrangeres både i Norge og i utlandet. For en komplett oversikt over matfestivaler i Norge kan du besøke visitnorway og se hva som arrangeres. Her finner du garantert noe som passer deg!