Det er ingen hemmelighet at mat er sterkt knyttet til kultur. Mat og matkultur har spredd seg rundt i verden, men det er noe eget ved å reise til dit maten opprinnelig kommer fra. Hvem ønsker vel ikke å spise pasta i Roma, sushi i Tokyo, eller Coq au Vin i Paris?

Når du først er ute og reiser, bør du prøve å både spise lokalt og handle lokale råvarer for den beste matopplevelsen. Spør de lokale hvor de går for å spise! Oppsøk markedene og handle råvarer til en spennende, egenkomponert rett. Hva med å oppsøke gårdene der råvarene dyrkes? Du vil garantert få noen flotte naturopplevelser på kjøpet, og kanskje smake maten der den kommer fra.

I enkelte byer, som Toronto og Melbourne, har internasjonale restauranter satt sitt preg på den lokale kulturen. Hvis du ønsker å velge og vrake blant restauranter og matkulturer, kan disse byene anbefales! For mer inspirasjon om matdestinasjoner og mat som reisemål kan du lese mer her og finne ditt neste reisemål.

Mat kan være spennende, men det kan være en terskel å prøve nye ting. Skal du ut og reise har vi en oppfordring til deg: Prøv nye smaker, og vær nysgjerrig!