Sist, men ikke minst: Når du planlegger et arrangement eller en fest, må du også ta hensyn til de som ikke ønsker å bli servert alkohol.

På mange arrangement, særlig der familien står i fokus, er det barn og tenåringer til stede. Disse skal så klart ikke serveres alkohol, og må ha et alternativ. Mange voksne ønsker også å drikke alkoholfritt, av ulike årsaker. For å skape en god atmosfære, sørg for å ha fullverdige alternativ av drikkevarer til de voksne! Lykkes du med det vil gjestene føle seg inkludert, og ikke som en ettertanke eller en som krever en siste-liten løsning.

Foruten brus og alkoholfri sider, som serveres til barn, bør du ha et par alkoholfrie alternativ til voksne. Dette kan være såkalte mocktails, som er drinker laget med de samme basisingrediensene som cocktails, men uten alkohol. Dette er en fin måte å gjøre stas på de gjestene som av ulike grunner ikke kan drikke alkohol. Mocktails er festlige og enkle å lage, selv for uerfarne.

Å servere mocktails som speiler andre drinker man har på menyen under festen, kan også gjøre at gjestene slipper uvelkomne spørsmål om hvorfor de ikke drikker.

Med dette ønsker vi lykke til med planleggingen!