Enten du er ute og reiser, eller sitter hjemme og planlegger et stort arrangement, er det spesielt én ting som hører med til opplevelsen: Drikkevarer.

Mange forbinder sydenreiser med alkohol, gjerne fordi drikkevarer er billigere i utlandet enn i Norge. Drikkevarer kan nytes alene, men til matfestivaler, matdestinasjoner og arrangementer der mat står i sentrum, er drikkevarer en viktig del av totalopplevelsen. Her er noen tips som kan hjelpe på veien.

Drikken må passe maten

Enkelte kombinasjoner er klassikere av en grunn – de passer sammen. På samme måte må drikken og maten passe sammen, for at de kompletterer hverandre i stedet for å «stjele» oppmerksomhet fra hverandre. En krydret rett bør for eksempel serveres med en vin som ikke er krydret, men heller relativt enkel i smakssammensetning. Og en sterk rett kan fint serveres med en fruktig drink!

Drikken må passe til arrangementet

Se på sammensetningen av gjestene og typen arrangement, og spør deg selv hva som skal serveres og hvordan. Hvis det er barn og tenåringer til stede kan det være lurt å luke bort «åpen bar». Skal arrangementet være utendørs, må du sørge for et sted å kjøle drikkevarene. Til begravelse og minnesamvær er det ikke vanlig å servere alkohol, men om man velger det kan det være greit å styre unna cocktails og heller servere noe enkelt.

Servering

Hva drikkene serveres i, kan ha mer å si for å skape en helhet enn mange tror. I en barnebursdag eller utendørs grillfest er det helt innafor med plastikkglass, men dette ønsker du neppe å bruke i et bryllup.

Tenk helhet, så blir arrangementet vellykket!